Dejvid Hamilton snima najljepše pejzaže Crne Gore"Ne sumnjam da ćete za nekih 10-15 godina, biti velika turistička destinacija Evrope"

 

Jedan od najpoznatijih svjetskih umjetničkih fotografa Dejvid Hamilton, već neko vrijeme boravi u Crnoj Gori gdje će tokom naredna dva mjeseca snimati najljepše pejzaže Crne Gore.

 

Fotografije Hamiltona teško je razlikovati od umjetničkih slika. Karakterističnih su pastelnih boja, sa blagom svjetlosti u obliku umjetničke izmaglice, zamagljenih, kao kroz paru. Modni časopisi “Elle” i “Vogue” godinama koriste njegove fotografije bez upotrebe specijalnih digitalnih efekata, što predstavlja odgovor na pitanje zašto njegova umjetnost ima ogroman uticaj na modu.

 

U Crnu Goru vrhunskog umjetnika dovela je galerija „Cattaro Home“ iz Kotora, zahvaljujući ličnom Hamiltonovom prijateljstvu sa Kotoraninom Brankom Vučurovićem, biznismenom koji već duže radi u inostranstvu.

 

„Velika mi je čast i zadovoljstvo  što sam došao u Crnu Goru koja je za mene jedno novo i nepoznato iskustvo, iako sam proputovao i živio bukvalno po cijelom svijetu.  Došao sam da napravim fotomonografiju Crne Gore i već sam u najvećoj mjeri odradio Kotor koji je predivan.  Ipak, po svemu onome što sam do sada vidio, ovo je zemlja koja ima sjajnu priliku da bude sljedeće veliko igralište i turistička vruća tačka Evrope“, sumira Hamilton svoje prve utiske. 

 

Ne sumnjam da ćete uspjeti i da ćete za nekih desetak ili petnaestak godina, biti sljedeća velika turistička destinacija Evrope.     

 RENT-A-CAR - www.montenegrocar.com