Turistički operatori: Ruski turisti idu u Crnu Goru bez obzira na upozorenja zvaničnikaPortparolka Ruskog saveza turističkih agencija Irina Tjurina izjavila je Interfaksu da ne vidi porast antiruskih raspoloženja u Crnoj Gori. Ruski turisti nisu zabrinuti za svoju bezbednost u Crnoj Gori, a upozorenja Ministarstva spoljnih poslova Rusije da "dva puta razmisle prije nego što krenu" nisu uticala na njihovu zainteresovanost za tu državu, izjavila je direktorka Asocijacije turističkih operatora Rusije (ATOR) Maja Lomidze.

 

Ona je na konferenciji za novinare kazala da se turisti faktički i ne raspituju za situaciju u Crnoj Gori, bez obzira na preporuke Ministarstva spoljnih poslova.

 

"Ruski turisti u Crnoj Gori su u uglavnom stalni klijenti, ljudi koji će i ove godine iskoristiti mogućnost da tamo odmaraju", navela je ona.

 

Portparolka Ruskog saveza turističkih agencija Irina Tjurina izjavila je Interfaksu da ne vidi porast antiruskih raspoloženja u Crnoj Gori.

 

"Turističke agencije po zakonu snose odgovornost za pružanje informacija. Savršeno je jasno da nijedna normalna kompanija neće preuzeti rizik da pošalje turiste u zemlju gdje postoji realna opasnost. U tome je i stvar što turističke kompanije i dalje ne vide nikakva antiruska raspoloženja u Crnoj Gori", kazala je Tjurina.

 

Direktor za prodaju turističke kompanije Inturist Sergej Tolčin rekao je Interfaksu da je potražnja ostala na prošlogodišnjem nivou.

 

"Ruski ekspres" je međutim, saopštio da između dva saopštenja ruskog Ministarstva spoljnih poslova da treba izbjegavati posjetu Crnoj Gori, ta kompanija bilježi rast prodaje tura za tu državu.

 

Po podacima kompanije, za poslednje tri nedjelje prodaja raste u prosjeku za 30 odsto.

 

Vijesti.me Crna GoraRENT-A-CAR - www.montenegrocar.com