Međunarodna turistička berza i sajam turizma u Budvi u aprilu 2015.g.

Image

16 - 18 aprila 2015. godine u Budvi će održati 24. Međunarodna turistička berza i sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo METUBEŠ. 


Turizam je savremeni društveni i ekonomski fenomen koji uprkos globalnoj ekonomskoj krizi ostaje jedan od najbrže rastućih privrednih grana. Više od dvije decenije dugom tradicijom...
Pročitajte cijelu vijest  

Aerodrom Tivat: Za pet mjeseci najavljeno skoro 3.200 letova

Image

Prema najavama avioprevoznika, zaposlenima u najprometnijoj crnogorskoj vazdušnoj luci – aerodromu Tivat, predstoji još jedno veoma naporno ljeto.

Naime, do sada je 40-tak aviokompanija koje će saobraćati sa Tivtom iz desetak država Evrope, za period glavne sezone od 1.maja do 30.septembra, najavilo ukupno 3.171 let. To je skoro 3 odsto više...
Pročitajte cijelu vijest  

Hercegnovski „Casa del Mare“ najbolji je butik hotel na Balkanu

Image

Hercegnovski butik hotel „Casa del Mare“ najbolji je na Balkanu, navodi ugledni britanski list „Tajms“.

Novinarka „Tajmsa“ Anabel Torp istakla je da se radi o hotelu „savršenom za romantični boravak, gdje možete doživjeti sve što poželite, od jutarnjeg časa joge do koktela na zalasku sunca“. 

Novinarka „Tajmsa“ istakla je u članku i...
Pročitajte cijelu vijest  

Best Buy Award: Budva je najbolja destinacija za vikend odmor

Image

Budva je pobjednik istraživanja Best Buy Award 2015/2016, u kategoriji: “destinacija za vikend odmor” koja pruža visok kvalitet ponuđenih sadržaja po prihvatljivim cijenama.

Istraživanje Best Buy Award u Crnoj Gori sprovedeno je u februaru 2015. godine od strane organizacije ICERTIAS, a obuhvatilo je oko 60 privrednih kategorija iz različitih sektora: trgovina,...
Pročitajte cijelu vijest  

Porto Montenegro na sajmu ultraluksuza u Londonu

Image

Luksuzni tivatski nautički centar i marina za superjahte Porto Montenegro biće jedan od probranih izlagača na prvom sajmu ultraluksuza u Londonu za superbogatu klijenetlu. 
Manifestacija nazvana „London Yacht, Jet and Prestige Car Show“, održaće se od 8. do 11.aprila na obali rijeke Temze u središtu britanske prestonice.
Sajam će okupiti...
Pročitajte cijelu vijest  

Raste interesovanje njemačkih turista

Image

Iz NTO su kazali da njemački organizator putovanja ITS bilježi rast bukinga od 50 odsto, dok je interesovanje turoperatora TUI veće 20 odsto u odnosu na isti period prethodne godine

 

Njemačko tržište je jedno od najvećih emitivnih tržišta sa preko 60 miliona turista godišnje.

Kako su kazali u NTO istraživanja...
Pročitajte cijelu vijest  

Luksuzni hotel “Regent Porto Montenegro” iz Tivta uvršten je među najbolje spa-hotele

Image

Luksuzni hotel “Regent Porto Montenegro” iz Tivta uvršten je među najbolje spa-hotele u ruskom izdanju prestižnog lifestyle i travel magazina, “Conde Nast Traveller”.                          

 Na zvaničnoj listi “Conde Nast Traveller Hot List 2015”, tivatski “Regent” je jedini hotel iz regiona koji se nalazi tik uz velike hotelske brendove poput “Four Seasons...
Pročitajte cijelu vijest  

Kvadrat novog stana u Porto Montenegru i preko 10.000 eura

Image

Kompanija Porto Montenegro objavila je detalje novog, sedmog po redu rezidencijalnog objekta koji će uskoro početi da gradi u nautičkom naselju u Tivtu.

 

U zgradi „Regent Pool Club Residences“  kvadrat  stambenog prostora, zavisno od položaja i veličine stana, će koštati od 5.453 do 10.813 eura.

 

Objekat nazvan „Regent Pool Club Residences“ gradiće...
Pročitajte cijelu vijest  

Novi helidrom u centru Tivta

Image

Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) izdalo je kompaniji „Adriatic Marinas-Porto Montenegro“ dozvolu za gradnju međunarodnog helidroma u kompleksu tivatskog nautičkog centra.

Porto Montenegro planira da pravi helidrom površine preko 4.200 kvadrata na urbanističkim parcelama UP 2-1 i UP-5-1 pacele na krajnjem sjeveroistočnom dijelu kompleksa Porto Montenegro.

Više miliona eura vrijedan helidrom...
Pročitajte cijelu vijest  

Kotorski Forza Mare među 50 najboljih butik-hotela na Mediteranu

Image

Čuveni britanski dnevni list “Tajms” uvrstio je kotorski hotel Forza Mare na listu 50 najboljih butik hotela na Mediteranu.  Ovajhotel ističe su položajem na samoj obali mora, a kao njegova posebnost izdvajaju se tematski uređene sobe, po uzoru na deset različitih zemalja svijeta.

Nacionana turistička organizacija navodi da popularnost ovog hotela...
Pročitajte cijelu vijest  


3/8

RENT-A-CAR - www.montenegrocar.com